Utomhusmiljöer

utomhusmiljo

Roll.nu kommer troligtvis inte finnas kvar så länge till. Det blev aldrig någon trafikmängd av värde. Det har varit trevligt att skriva på denna webbplats och vi kommer sakna er som aldrig besökte sajten. Som ett par sista tips vill jag lyfta vårens utomhusmiljöer och aktiviteter. Nu när ljuset kommer tillbaka kommer vi förhoppningsvis kunna sitta på våra altaner med glasräcken och blicka ut över vidderna. Har du tid över kan du dessutom spela en runda golf, numera är dessutom utövande av golfspel godkänt som friskvårdsbidrag , så ladda bagen med golfbollar, hoppa ner från altanen och rör på dig! Ta hand om er alla så ses vi snart ute igen!

Roll.nu tar över ViZooma

ViZooma

Det är med glädje vi idag kan meddela att Roll.nu tar över webbplatsen ViZooma.se. ViZooma har under många år utvecklat och tillverkat permanenta och mobila system för exponering. De hade en egen tillverkning och ett stort lager som gav dem möjlighet till snabba leveranser. Det strategiska läget i Habo, två mil norr om Jönköping gav ViZooma förutsättningar att snabbt kunna leverera produkter både inom Sverige och Europa.

Under de senare åren har sajten endast funnits som informationssajt, ingen egen produktion har varit verksam där.

Rollupens skönhet

På somrarna åker jag runt på olika festivaler och konferenser med en organisation. Vi har oftast ett tält utomhus och inreder det fint. Vi har under många år haft stora pappersplanscher som vi tryckt fast längst ned och längst upp mellan små brädor. Dessa har vi sedan hängt upp med snören på bästa sätt. Det har varit ett fasligt jobb.

I år hade vi fixat rollups. Vilken fantastisk lösning! Nu slapp vi att hänga våra planscher. Vi slapp “snickra” fast pappersplanscherna. Vi slapp försiktigt, och omöjligt har det visat sig, rulla ihop pappersplanscherna utan att de går sönder.

Från en liten väska plockar vi fram en rektangulär metallåda. Och från den drar vi upp en duk och sätter fast den på en pinne som sitter fast i lådan som i sig står stadigt på marken. Duken är otroligt mycket snyggare än de tidigare pappersplanscherna. När vi är klara är det bara att dra ner duken, stoppa in lådan i väskan och spara den tills nästa sommar.

Pappersplanscherna försökte vi använda de också, med de blåste sönder.

Prisjämförelse på rolluper

Vi har gjort en enkel prisjämförelse på tre olika företag som levererar rolluper. Expofy, Rollupkungen och Easy Rollup. Det är inte lätt att jämföra då kvalitéten inte kan bedömas så enkelt. Rollupkungen har sin billigaste på 995 kr, Easy Rollup har sin billigaste på 695 kr och Expofy samma (695 kr).

Vi på roll.nu skulle inte rekommendera de billigaste rolluperna utan gå istället på Roll Up T Spennare från Expofy för 1 395 kr. Den är mycket mer prisvärd och materialet är högkvalite.